afbeelding van bachbloesemremedies

Lichaam en geest beter in balans

Bachbloesemtherapie

BachBloesemtherapie is ontwikkeld door dr. Edward Bach (1886-1936), arts, bacterioloog en homeopaat. Tijdens zijn werk als arts merkte hij dat mensen met dezelfde aandoening niet altijd goed op hetzelfde medicijn reageerden. Ook merkte hij op dat hetzelfde type mens, dikwijls wél goed reageerden op hetzelfde medicijn. Daaruit maakte hij op dat het niet voldoende is om een aandoening te behandelen, maar dat het belangrijk is om de totale mens te behandelen.

Door zich in de bacteriologie en de homeopathie te verdiepen, raakte dr. Bach overtuigd dat gemoedstoestanden/emoties die uit balans zijn de oorzaak waren van ziekte van de mens. Gemoedstoestanden kunnen in negatieve of positieve staat verkeren, bijvoorbeeld angst-heldhaftigheid, minderwaardigheidsgevoel-zelfvertrouwen, ongeduld-geduld etc. In de natuur vond dr. Bach bloesems die een positieve invloed hadden op negatieve gemoedstoestanden.

Zo ontwikkelde hij een methode die uitging van de totale mens en die veilig en gemakkelijk was in gebruik. Dit leidde uiteindelijk tot de BachBloesemtherapie: 38 verschillende remedies, aftreksels van planten en bloesems.

De behandeling bestaat uit een gesprek met de therapeut en duurt ongeveer 90 minuten. Naar aanleiding van dit gesprek worden één of meerdere remedies geselecteerd. Er wordt een gebruikersflesje gemaakt met bronwater, eventueel brandewijn (om het water goed te houden) en de geselecteerde remedies.

De druppels moeten vier keer per dag ingenomen worden.

In de natuur vond dr. Bach bloesems die een positieve invloed hadden op negatieve gemoedstoestanden.

Hij verdeelde deze in zeven groepen:

• Angst

• Onzekerheid

• Onvoldoende interesse in het hier en nu

• Eenzaamheid

• Overgevoeligheid

• Moedeloosheid & wanhoop

• Overbezorgdheid voor welzijn van anderen

BachBloesemremedies helpen je beter om te gaan met emoties in het dagelijks leven. Hierdoor komen lichaam en geest beter in balans.