afbeelding van de zijkant van het gebouw van Cranio

Over mij

Mijn naam is Jolande de Haas, in 1992 ben ik afgestudeerd in de fysiotherapie, waarna ik jarenlang als fysiotherapeute werkzaam ben geweest in de particuliere praktijk, in verzorgingshuizen, bij mensen aan huis en als bedrijfsfysiotherapeute bij bedrijven.

Uiteindelijk kon ik het in de fysiotherapie niet meer voldoende vinden. Te vaak zag ik mensen terug komen met dezelfde klachten. Na een omzwerving in dierenfysiotherapie en fitness/groepslessen kwam ik in aanraking met craniosacraaltherapie. In 2007 begon ik met de opleiding craniosacraaltherapie aan de Peirsman CranioSacraal Academie, waar ik in 2010 afstudeerde. Waar ik in de fysiotherapie het gevoel had vooral symptomen te bestrijden, gaat de craniosacraaltherapie vooral op zoek naar oorzaken, het onbewuste wordt bewust gemaakt, en er wordt een beroep gedaan op het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Mijn beroep was fysiotherapie, mijn passie is craniosacraaltherapie.

Sinds 2009 heb ik mijn eigen praktijk voor craniosacraaltherapie, waarbij de craniosacraalbehandeling zo nodig ondersteunt wordt met traumatherapie, massage en/of Bachbloesemtherapie.

In 2013 heb ik het eerste jaar van de opleiding Somatic Experiencing afgerond. Somatic Experiencing is een vorm van traumatherapie ontwikkeld door Peter Levine, waarbij Hands off wordt gewerkt en die daarmee dus ook toegankelijk is voor mensen die niet aangeraakt kunnen of willen worden.

Door craniosacraaltherapie te combineren met Somatic Experiencing ontstaat er een therapievorm waarmee trauma zeer breed bekeken en opgelost kan worden.

portretfoto van Jolande de Haas

Relevante opleidingen:

Opleiding Fysiotherapie 1992

Cursus Bachbloesemtherapie 2005

Opleiding Craniosacraaltherapie 2010

Opleiding Somatic Experiencing afgerond 1e jaar