Cranio & Zo

Praktijk voor craniosacraal- & traumatherapie, Bachbloesemtherapie, coaching, mindfulness, helend tekenen en massage

Craniosacraaltherapie

In de craniosacraaltherapie gaan we ervan uit dat we in ons leven allerlei emotionele situaties meemaken, waarbij ons lichaam in stress gaat en veel energie vrijmaakt om te kunnen vechten, vluchten of bevriezen. Soms kunnen we die energie om wat voor reden dan ook niet ontladen. Omdat deze emoties/energie wel ontladen willen worden, slaat ons lichaam dit op in ons bindweefsel, zodat we op een later (veilig) moment alsnog de energie kunnen ontladen.

De in ons bindweefsel opgeslagen (emotionele) energie veroorzaakt als het ware bevroren plekken in ons bindweefsel. Op die plekken kan het lichaam dus niet meer vrij bewegen. Bovendien kan de onontladen emotionele energie steeds weer aangeraakt worden als we in een situatie komen, die linkt aan het moment van ontstaan, bijvoorbeeld door een geur, een geluid, een beeld etc. Onbewust keer je dan terug naar dat moment en zul je reageren, zoals je toen (succesvol) hebt gereageerd. Dit is waardoor we op bepaalde punten/situaties in ons leven steeds op dezelfde, vaak ongewenste, manier reageren. Door ons drukke leven, is er zelden tijd om te voelen wat er in ons lichaam is, waardoor de onontladen energie ‘bevroren’ blijft.

Tijdens een sessie zoek ik de ‘bevroren’ plekken in het lichaam op. Door mijn handen op deze plekken te leggen, nodig ik als het ware het lichaam uit om in een veilige, stressvrije situatie de emotionele energie alsnog te ontladen. Soms is het niet genoeg om alleen de 'bevroren' plekken uit te nodigen om te ontladen. Het is dan nodig om met de aandacht tussen mijn handen te gaan en te ervaren wat er is in het lichaam of anders gezegd; welke onverwerkte emoties ontladen willen worden. Dit vertaalt zich naar iets wat we kunnen begrijpen. Dit kan bijvoorbeeld aanvoelen alsof er een rotsblok of een bal in de borst zit. Door hiernaar te 'kijken', kan de onverwerkte emotie alsnog ontladen. Dit heet Somato Emotional Release. Het gaat dus nooit over het trauma zelf, maar altijd over wat je ervaart in je lichaam! Bij iedere ontlading smelt er een stukje van de bevroren energie, kan het lichaam vrijer bewegen en lossen oude patronen zich geleidelijk definitief op.

Een behandeling met craniosacraaltherapie kan desgewenst ondersteund worden met coaching, mindfulness, Bachbloesemtherapie, helend tekenen of massage.

 Cranio, de kracht van zachtheid

 

 

E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn