Cranio & Zo

Praktijk voor craniosacraal- & traumatherapie, Bachbloesemtherapie, coaching, mindfulness, helend tekenen en massage

Over mij

Mijn naam is Jolande de Haas. In 1992 ben ik afgestudeerd aan de opleiding voor fysiotherapie, waarna ik jarenlang als fysiotherapeut werkzaam ben geweest in de particuliere praktijk, in verzorgingshuizen, bij mensen aan huis en als bedrijfsfysiotherapeut. 

In de tien jaar die ik werkte als fysiotherapeut zag ik vaak mensen na een klachtenvrije periode na behandeling terug komen met dezelfde klachten. Ik wilde met therapie graag naar de diepere oorzaak van een klacht, zodat deze oorzaak opgelost kon worden en er werkelijke genezing op kon treden. Omdat ik dit niet kon vinden in de fysiotherapie besloot ik mijn baan als fysiotherapeut op te zeggen.

Na een omzwerving in de dierenfysiotherapie en fitness/groepslessen kwam ik in aanraking met craniosacraaltherapie. Waar ik in de fysiotherapie het gevoel had vooral symptomen te bestrijden, gaat craniosacraaltherapie vooral op zoek naar de diepere oorzaak van een klacht. Het onbewuste wordt bewust gemaakt, en er wordt een beroep gedaan op het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Hiermee had ik de behandelmethode gevonden, die ik zocht. In 2007 startte ik dan ook de opleiding craniosacraaltherapie aan de Peirsman CranioSacraal Academie, die ik in 2010 afrondde.

Sinds 2009 heb ik mijn eigen praktijk voor craniosacraaltherapie. Door de jaren heen heb ik mezelf gespecialiseerd in traumatherapie, waarvoor ik in 2013 het eerste jaar van de opleiding Somatic Experiencing, een vorm van traumatherapie ontwikkeld door Peter Levine, heb afgerond. Somatic Experiencing sluit naadloos aan op craniosacraaltherapie waardoor het een zeer waardevolle aanvulling is.

In de jaren daarop volgde ik nog de opleidingen mindfulness, Bachbloesem- en aromatherapie, psychosociale basiskennis en coaching.
Begin 2024 rond ik de opleiding creatieve therapie bij het Civas af. Vooral het helend tekenen is een waardevolle aanvulling, omdat ook tekenen het onbewuste bewust maakt. Waar het te spannend is om naar binnen te keren en emoties te (door)voelen, kan tekenen van grote hulp zijn.

De ‘& Zo’ uit de naam van de praktijk is dus minstens zo belangrijk als de cranio zelf. Iedere behandeling kijken we samen naar hoe het met je is en waar je aan wilt werken. We maken samen een plan waarbij we kijken welke behandelmethode(s) op dat moment het beste bij jou aansluit(en).


 Gezond worden en blijven doe we samen!

E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn