Cranio & Zo

Praktijk voor craniosacraal- & traumatherapie, Bachbloesemtherapie, coaching, mindfulness, helend tekenen en massage

Bachbloesemtherapie

Bachbloesemtherapie is ontwikkeld door dr. Edward Bach (1886-1936), arts, bacterioloog en homeopaat. Tijdens zijn werk als arts merkte dr. Bach dat mensen met eenzelfde aandoening niet altijd goed op hetzelfde medicijn reageerden. Ook merkte hij dat hetzelfde type mens, dikwijls wel goed op hetzelfde medicijn reageerden. Daaruit maakte hij op dat het niet voldoende is om een aandoening te behandelen, maar dat het belangrijk is om de totale mens te behandelen.

Door zich in de bacteriologie en de homeopathie te verdiepen, kwam dr. Bach uiteindelijk tot de overtuiging dat de gemoedstoestand/emotie van de mensen vaak de oorzaak van hun ziekte was. Hij maakte er zijn levenswerk van om een behandelmethode te ontwikkelen, die uitgaat van behandeling van de gehele mens. Bovendien moest de methode door iedereen veilig gebruikt kunnen worden. Dr. Bach ontdekte 38 verschillende remedies, aftreksels van planten en bloesems: de Bachbloesemtherapie.

Gemoedstoestanden kunnen in negatieve en positieve staat verkeren, bijvoorbeeld angst – heldhaftigheid, minderwaardigheidsgevoel – zelfvertrouwen, geduld – ongeduld etc.
In de natuur vond dr. Bach bloesems die een positieve invloed hadden op negatieve gemoedstoestanden. Hij verdeelde deze in zeven groepen:

  • Je zorgen overwinnen
  • Ken jezelf
  • Blijf bij jezelf 
  • Leef de dag
  • Leven en laten leven
  • Maak contact met anderen
  • Vind hoop en geluk

Bachbloesemremedies helpen je om een gemoedstoestand weer in balans te brengen, dus van de negatieve staat naar de positieve staat. Dit maakt dat ik Bachbloesemtherapie graag ter ondersteuning van craniosacraal- en traumatherapie inzet.

                                            ‘Health depends on being in harmony with our souls’                                               dr. Edward BachE-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn