Cranio & Zo

Praktijk voor craniosacraal- & traumatherapie, Bachbloesemtherapie, coaching, mindfulness, helend tekenen en massage

Helend tekenen

We kunnen met elkaar communiceren door te praten, te schrijven of via onze lichaamstaal, maar ook via tekenen. Dit heet tekentaal.

Als het te moeilijk is om gevoelens en emoties onder woorden te brengen, dan lukt het vaak wel om een tekening te maken van wat er in je binnenste speelt. Je hoeft hiervoor niet goed te kunnen tekenen. Het gaat er niet om een zo mooi of reëel beeld van de werkelijkheid te creëren, maar om kleur en vorm te geven aan dat wat er in jou speelt.

Door te tekenen en samen jouw tekening te bekijken, ga jij jouw tekening interpreteren en ga je zien wat er in jouw innerlijke wereld speelt. Helend tekenen is een manier om het onbewuste bewust te maken.

Omdat de tekening op papier staat, kun je vanaf een afstand naar jezelf kijken. Anders dan in het Somato Emotional Release werk in cranio, waarbij je juist met je aandacht diep naar binnen moet om te ervaren wat er is in het lichaam. Soms is dit te onveilig. Helend tekenen is dan een prachtige manier om toch stapje voor stapje dichter bij jezelf te komen en trauma’s te helen.

Wat je tekent ben je zelf.
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn